Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Λίμνη Τριχωνίδα (Η πιο ωραία στην Ελλάδα)

Λίμνη Τριχωνίδα (Η πιο ωραία στην Ελλάδα)

Λίμνη Τριχωνίδα (Η πιο ωραία στην Ελλάδα)

Λίμνη Τριχωνίδα (Η πιο ωραία στην Ελλάδα)

Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος στο κέντρο του νομού Αιτωλοακαρνανίας (δίπλα ακριβώς στο Αγρίνιο) υπάρχει ένα πέλαγος,μια μεγάλη λίμνη που θυμίζει θάλασσα.Το πέλαγος της Αιτωλίας δεν είναι τίποτα άλλο από τη Λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα.

Πολλά έχουν γραφτεί ,πολλά έχουν ειπωθεί όλα αυτά τα χρόνια,άπειρες φωτογραφίες σε site kai blogs αλλά το κομμάτι εκείνο της ευρύτερης περιοχής της λίμνης επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, τόσο για τους επισκέπτες  όσο και για τους  κατοίκους της περιοχής.

 τριχωνίδα τριχωνίδα

 Τα τελευταία χρόνια αρκετές αναφορές εντοπίζονται για ένα συγκεκριμένο σημείο της λίμνης και αφορά τη παραλία της Φωτμού (το όνομα προέρχεται από την ερειπωμένη βυζαντινή Μονή Φωτμού).Είναι ίσως το μοναδικό σημείο που  μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο σε συνθήκες θαλάσσης «αν μπορούμε να το πούμε έτσι».

 τριχωνίδα - Φωτμού τριχωνίδα - Φωτμού

Άμμος,πεντακάθαρο γλυκό νερό,δέντρα για σκιά και αρκετός ήλιος είναι αυτά που κάνουν ιδανικό τον προορισμό .Αυτά βέβαια για τους καλοκαιρινούς μήνες και γι’αυτούς που προτιμούν το διαφορετικό απ΄το συνηθισμένο.

τριχωνίδα - Φωτμού τριχωνίδα - Φωτμού

Όμως η περιοχή  προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες όπως  περπάτημα και  ποδηλασία.Με που το ξεκινήσουν οι καλές μέρες με ηλιοφάνεια αρκετός κόσμος φτάνει εκεί και να απολαύσει το μαγευτικό τοπίο και να νοιώσει τη γαλήνη που προσφέρει η ηρεμία της λίμνης.Εμείς έχουμε βρεθεί αρκετές φορές κάτι που θα το επαναλαμβάνουμε συχνά και το προτείνουμε σε όσους δε το γνωρίζουν ή είναι επιφυλακτικοί σε αυτό.

Απολαύστε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο Facebook