Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Δημόσιος θηλασμός στην Αιτωλοακαρνανία

Δημόσιος θηλασμός στην Αιτωλοακαρνανία

Δημόσιος θηλασμός στην Αιτωλοακαρνανία

Δημόσιος θηλασμός στην Αιτωλοακαρνανία

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού – World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται κάθε 1-7 Αυγούστου από το 1992 (στην Ελλάδα κάθε 1-7 Νοεμβρίου) από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από την UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και Υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) προβαίνει κάθε χρόνο σε μία σειρά προωθητικών δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού. Το σύνθημα για το 2016 είναι «Θηλασμός: Κλειδί για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και συνδέεται με τους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030, οι οποίοι υιοθετήθηκαν από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία των κρατών – μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης The Lancet, τα οποία επικαλείται η WABA, η πλήρης αξιοποίηση του θηλασμού μπορεί να σώσει τη ζωή 823.000 παιδιών και να συνεισφέρει 302 δισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως στην παγκόσμια οικονομία.

Φέτος για δεύτερη χρονιά η ανεξάρτητη, τοπική, εθελοντική ομάδα «Μητέρες – Γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, έχει διοργανώσει ανεξάρτητους δημόσιους θηλασμούς στις πόλεις του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα σε Μεσολόγγι (2/11), Ναύπακτο (5/11) και Αγρίνιο (6/11). Θυμίζουμε ότι η ομάδα ασχολείται με την ενημέρωση σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, εγκυμοσύνη – τοκετό (vbac, waterbirth, hvbac), μητρότητα και attachment parenting (babywearing, co-sleeping, bed-sharing).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων ανά πόλη:

Μεσολόγγι – Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ (η καταμέτρηση των θηλαζουσών θα γίνει στις 6 το απόγευμα) στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.
Σε περίπτωση βροχής η δράση θα γίνει στην καφετέρια Atemoya (επί της πλατείας Μάρκου Μπότσαρη).

Ναύπακτος – Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ (η καταμέτρηση των θηλαζουσών θα γίνει στις 6 το απόγευμα) στο Ναυπακτιακόν «la nouveau» στην παραλία Γριμπόβου.

Αγρίνιο – Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι (η καταμέτρηση των θηλαζουσών θα γίνει στις 12 το μεσημέρι) στο Εντευκτήριο του Τρένου (Παλαιό Τρένο) στην οδό Μαβίλη.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνει διανομή έντυπων ενημερωτικών φυλλαδίων και θα υπάρχουν και άλλες όμορφες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους!

Οι διαχειρίστριες της ομάδος είναι:
Δημοπούλου Παρασκευή
Πανοπούλου Ελένη
Ακρίδα Εύη
Παναγοπούλου Ευσταθία

«Προσκαλούμε όλες και όλους τους υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού, όλες τις θηλάζουσες μητέρες αλλά και εγκύους ώστε να περάσουμε το δικό μας ηχηρό μήνυμα!» σημειώνουν οι διαχειρίστριες της ομάδας και υπογραμμίζουν: «Έχουμε ένα κοινό στόχο… την θρέψη και όχι μόνο των παιδιών μας! Αν και ο μητρικός θηλασμός αφορά αδιαμφισβήτητα τον απόλυτα φυσιολογικό τρόπο θρέψης των μωρών μας, η κοινωνία μας πολλάκις τηρεί μία επικριτική στάση, μία στάση ταμπού απέναντι στην μαμά που θηλάζει δημόσια το παιδί της! Ελάτε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο με την δυναμική μας παρουσία στις εκδηλώσεις των δημόσιων θηλασμών – δράσεων που αναμένονται!»