Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title H Εξωτική Παραλία της Αιτωλοακαρνανίας

H Εξωτική Παραλία της Αιτωλοακαρνανίας

H Εξωτική Παραλία της Αιτωλοακαρνανίας

H Εξωτική Παραλία της Αιτωλοακαρνανίας

Ο Λούρος, με μήκος 16 – 17 χιλιομέτρων, αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες παραλίες του νομού Αιτωλοακαρνανίας  και  είναι η μεγαλύτερη παραλία στην Ελλάδα!

Η χρυσαφένια αμμώδης  παραλία προστατεύεται από το 1974 από τη συνθήκη RAMSAR και περιβάλλεται από δάφνες, κέδρους, κρίνα της άμμου και αρμυρίκια, ενώ είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα με αμμοθίνες.

Η επίσης πλούσια πανίδα του βιότοπου περιλαμβάνει πλήθος πουλιών, όπως πελεκάνων, πελαργών, αγριόχηνων, καρδερίνων, κοτσυφιών, αηδονιών. Ωστόσο υπάρχουν και άγρια άλογα που ζουν στον υγρότοπο της ευρύτερης περιοχής του Λούρου καθώς επικοινωνεί με το Δέλτα του Αχελώου.

Η απέραντη  αμμουδιά, ο μοναδικός προστατευόμενος υδροβιότοπος καθώς και η οργανωμένη πλαζ αποτελούν ένα μαγευτικό και εξωτικό πόλο έλξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Η παραλία του Λούρου είναι ο πρώτος προορισμός για τους κατοίκους των γύρω περιοχών  και όχι μόνο, που παραδοσιακά είναι μια από τις TOP επιλογές στην επισκέψιμοτητα  κάθε χρόνο.Στις προρσβάσιμες παραλίες του Λούρου υπάρχουν σύγχρονα  beach bars, με πλούσιες παροχές και είναι η ιδανική λύση γι’αυτούς που θέλουν χαλάρωση,ξεκούραση αλλά και ξεφάντωμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεθφείτε την σελίδα CheckAitoloakarnania.gr ή κατεβάστε τον οδηγό του νομού σε μορφή application για ios και android συσκευές ,για να διαλέξτε μέσα από τις καλύτερες προτάσεις αλλά και να δρομολογηθείτε για την παραλία του Λούρου.

Check Aitoloakarnania Spots:

Sunrise

Ammos Beach-Bar Louros

Δείτε και το βίντεο αφιέρωμα του Ανδρέα Κουτσοθανάση για τον Λούρο!