«ΟΡΕΩΝ» Αιτωλικής Γης
titleName

«ΟΡΕΩΝ» Αιτωλικής Γης


 

Φορτώνει…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παγκοσμίως, είναι η οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα παραγωγής προϊόντων που κατακλύζουν την αγορά και να στερούνται αξίας και διατροφικής ενέργειας.

Στη προσπάθειά μας να «αγγίξουμε» την άριστη ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, το Κτήμα Ευθυμίου παρουσιάζει μέσα από εμπειρία 85 και πλέον ετών, τα προϊόντα του «ΟΡΕΩΝ», δηλαδή, Πρώτης Ποιότητας βρώσιμες ελιές Αγρινίου και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο από τα Όρη της Αιτωλικής Γής.

Η αγάπη για τη γη και τη καλλιέργεια των ελαιόδεντρων, ο στόχος για ελεγχόμενη ποσότητα ποιοτικής παραγωγής και ο σεβασμός στις διατροφικές συνήθειες του καταναλωτή, μας παρότρυναν, πατέρα και κόρη, να «αναστήσουμε» τα κτήματα των προππάπων μας Δημοσθένη και Θανάση και του πατέρα και παππού ιατρού Λουκά Ευθυμίου, κτήματα 85 και πλέον ετών, γεμάτα μύθους, παραμύθια και παιδικές αναμνήσεις απο το παλιό μας Ελαιοτριβείο και το Μύλο μας.

Βασική αρχή και μέλημά μας είναι η άριστη ποιότητα των προϊόντων μας «ΟΡΕΩΝ» Αιτωλικής Γης. Ακριβώς γι’αυτό, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη λίπανση χρησιμοποιώντας φυσικό και βιολογικό λίπασμα. Φροντίζουμε σχολαστικά τη καθαριότητα του εδάφους για αποφυγή μυκήτων. Δίνουμε μεγάλη προσοχή στα κλαδέματα, τόσο των ελαιόδεντρων όσο και των δέντρων βρώσιμης χονδροελιάς. Είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τις προδιαγραφές της βιοκαλλιέργειας σε ότι αφορά τα ραντίσματα και το πότισμα των δέντρων.

Συλλέγουμε τις λαδοελιές με μηχανικές μεθόδους και τις μεταφέρουμε σε λίγες ώρες από συγκομιδής τους στο ελαιοτριβείο για άμεση παραγωγή λαδιού, τις δε βρώσιμες ελιές τις συλλέγουμε επιλεκτικά μία-μία, επαναλαμβάνοντας τον έλεγχο μεγέθους και ποιότητας όσες φορές χρειασθεί προκειμένου να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Πριν 3000 χρόνια, γνωρίζοντας τις θεραπευτικές και διατροφικές ιδιότητες του ελαιόδεντρου, οι αρχαίοι ιστορικοί μας είπαν:

Όμηρος
Ελαιόλαδο: «ευώδες υγρό ατόφιο χρυσάφι»

Ιπποκράτης
Ελαιόλαδο : «ο μέγας θεραπευτής»

Σόλων
Ελαιόδεντρο: «μέγιστον αγαθόν προς πάσαν του βίου θεραπείαν, ο της ελαίας καρπός»

Σήμερα, 3000 χρόνια μετά, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα συνεχίζει να συστήνει τη μεσογειακή διατροφή με κυρίαρχο το ελαιόλαδο που έχει θέση ανάμεσα στα 10 ωφελιμότερα είδη της διατροφικής αλυσίδας. Δίκαια λοιπόν ο καρπός της «τηλεθόωσας ελαίας» αποτελεί ύψιστο «θεϊκό δώρο», δώρο τύχης, ευημερίας, γονιμότητας και εσωτερικής κάθαρσης.

Αυτά τα «θεϊκά δώρα», βρώσιμη ελιά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «ΟΡΕΩΝ» Αιτωλικής Γης, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να σας τα διαθέσουμε και θα συνεχίσουμε τη προσπάθεια με αμείωτο ενδιαφέρον, έχοντας δίπλα μας ικανούς συμπαραστάτες, «ψυχές» των κτημάτων μας. Ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς τους εργάτες μας, τους κλαδευτές μας, τους καλλιεργητές μας, το γεωπόνο μας, το χημικό μας, το γευσιγνώστη μας, το διοικητικά υπεύθυνο του γραφείου μας, τα Ινστιτούτα ανάλυσης ποιοτικού ελέγχου και το Γενικό Χημείο του Κράτους για τις εδαφολογικές αναλύσεις.

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Σωτηροπούλου & Γιαννούλη,Θέρμο

GPS:

38.57510380471078, 21.667296016249225

Ιστός:

Χαρακτηριστικά

Amalthia Goods Spot

Amalthia Goods Spot