Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα: km
Set radius for geolocation
post-title Πεζοπορία στις Πηγές Αγίου Βάρβαρου

Πεζοπορία στις Πηγές Αγίου Βάρβαρου

Πεζοπορία στις Πηγές Αγίου Βάρβαρου

Πεζοπορία στις Πηγές Αγίου Βάρβαρου

Οι Πηγές Αγίου Βαρβάρου είναι ένας υπέροχος κρυμμένος παράδεισος, με καταρράκτες και ορμητικά κρυστάλλινα νερά, για όσους  θέλουν να έρθουν κοντά στη φύση αναζητώντας  ηρεμία, γαλήνη και ξεκούραση.

Αποτελούν σημείο επίσκεψης  γι’αυτούς που κυνηγούν τις αποδράσεις και τις εξορμήσεις σε εξωτικές τοποθεσίες με άγνωστες απρόσμενες ομορφιές.Μπορεί τα ιαματικά λουτρά που λειτουργούσαν πριν από χρόνια να  έχουν εγκαταλειφθεί  αλλά ο κρυμμένος αυτός προορισμός παραμένει εκεί για να μας θυμίσει το πόσο ξεχωριστός και προικισμένος είναι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας.

agiosvarvaros9

Πολλοί είναι αυτοί που λένε κατά καιρούς ότι αν ήταν αλλού σε άλλο νομό ή σε άλλη χώρα θα ήταν παγκοσμίως γνωστό και θα προσέλκυε χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο.

Σαφώς και είναι έτσι όπως και γι’άλλα επισκέψιμα σημεία του νομού αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική στη παρούσα φάση.

 

Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος εκεί, 50 χιλιομέτρα από το Αγρίνιο μετά την Αμφιλοχία στο δρόμο για τη Βόνιτσα  μεταξύ των Ακαρνανικών Ορέων και του Αμβρακικού κόλπου λίγο πριν το χωριό Τρύφος, βρίσκεται αυτός ο παράδεισος , που για την ιστορία  το όνομα του έχει πάρει  από έναν ληστή που ήρθε από μακρυά ,κρύφτηκε εκεί , έγινε ασκητής και μετέπειτα άγιος…ο Άγιος Βάρβαρος…

 

  • Καθώς πλησιάζει κανείς προς τις πηγές του Αγίου σε πρώτη φάση θα έχει τη δυνατότητα να  διαλέξει να  ακολουθήσει το πρώτο πλακόστρωτο μονοπάτι που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του κεντρικού δρόμου.Εκεί υπάρχει η γαλαζοπράσινη λιμνούλα που θυμίζει πισίνα όπου  μπορεί να κάτσει κάποιος να ξεκουραστεί και να κάνει το μπάνιο κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών.

agiosvarvaros7 agiosvarvaros6

 

  • Σε δεύτερη φάση μπορεί κάποιος να ανηφορήσει προς το παλιό ξενώνα των ιαματικών Λουτρών και να ακολουθήσει ένα  μονοπάτι, περίπου 2 χιλιομέτρων. Η θέα κατά τη διάρκεια της διαδρομής είναι εντυπωσιακή ανακαλύπτωντας τις ομορφιές της ακαρνανικής γής. Εκεί που τελειώνει το μονοπάτι και με λίγη προσπάθεια παραπάνω μπορεί κάποιος να προσσεγγίσει το εσωτερικό του φαραγγιού.Ένας δεύτερος καταρράκτης με μικρές λιμνούλες  σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό ειδυλλιακό τοπίο…Μια από τις καλύτερες επιλογές για πεζοπορία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο.Ας ελπίσουμε στη προστασία και την ανάδειξη αυτού του μοναδικού σημείου.

agiosvarvaros8 agiosvarvaros5 agiosvarvaros4 agiosvarvaros3 agiosvarvaros2 agiosvarvaros1

agiosvarvaros10 agiosvarvaros11

Για περισσότερες πληροφορίες και δρομολόγηση για  κάθε σημείο στο νομό, κατέβασε τον πληρέστερο οδηγό της Αιτωλοακαρνανίας σε μορφή application για iphone ,ipad και android συσκευές.